MIKAEL ERIKSSON MED NY VIDEOINSTALLASJON

Den svenske kunstneren Mikael Eriksson er for tiden aktuell med utstillingen Paintin`and Playin`hos Galerie Oscar i Chemnitz (Tyskland). Kunstneren kom inn i Maerzporteføljen i 2018 og har så langt levert tre fine motiver som han har laget spesielt for Maerz.

I Chemnitz presenterer han helt andre kunstneriske uttrykk. Her viser han det 25 minutter lange videoarbeidet Paintin`and Playin`, som er tilrettelagt for å kunne vises på tre leretter. Inspirasjonen til verket er hentet fra den religiøse teksten Bardo Tödrol (også kjent som den tibetanske dødsboken). Teksten er en praktisk veiledning ved dødsfall, som skal leses for eller til den døde for å "sikre at den avdøde får veiledning og hjelp til å erkjenne sin situasjon og de muligheter som byr seg, på de ulike stadiene i tilstanden mellom død og ny fødsel, til å unnslippe hele den lidelsesfylte gjenfødelsenes rundgang".

Soundtracket til videoinstallasjonen har Eriksson gjort sammen med den tyske kunstneren Klaus Killisch, som han over lengre tid har samarbeidet med. Så om man er i Chmenitz og vil ha en spesiell opplevelse, er det bare å besøke Galerie Oscar. Utstillingen er å se frem til 8.mars.

Videoarbeidet kan også ses her.

Mikael_Eriksson_-_Sun_Studio.jpg
SUN STUDIO AV MIKAEL ERIKSSON

Sun Studio er et silketrykk i opplag på 40. Pris 4 000 kroner - format 36 x 40 cm.
Kan bestilles på post@maerzcontemporary.com
Forsendelse innen Europa er kostnadsfri.

Du kan se flere arbeider av Mikael Eriksson her.

Personvernerklæring