1. NOV - HILDE WITZØE
Utstillingsåpning fredag 1.november klokken 18.00.

Fredag 1.november klokken 18.00 åpner galleri Maerz utstilling med Moldekunstneren Hilde Witzøe. Utstillingen settes opp i galleriets lokaler i MoldeTorgets 2.etasje.

Hilde Witzøe er født i 1983 og utdannet ved Ålesund kunstfagskole i perioden 2014 - 2016. Ved siden av sin kunstneriske virksomhet arbeider hun i dag som kunstlærer ved Molde kulturskole. Hun bor og arbeider i dag utenfor Eidsvåg

Utstillingen hos Galleri Maerz er kunstnerens første separatutstilling, men hun har tidligere deltatt i flere kollektive utstillinger - blant annet hos Kunstmaand Ameland i Nederland.

Dette er den andre utstillingen Galleri Maerz setter opp med en lokal kunstner i år.

-For oss som Moldegalleri er det viktig også å kunne vise at det gror godt blant unge kunstnere i regionen. Vi tror også at vi ved å presentere lokale kunstnere kan få et bedre nedslagsfelt lokalt, enn vi ville fått om vi utelukkende fokuserte på etablerte kunstnere fra inn- og utland, sier Petter Haakon Pettersson hos galleri Maerz.

Utstillingen vil vise drøyt 20 arbeider fra kunstneren. En del av arbeidene er akryl på lerret, mens andre igjen har blitt til med slikt som pastellkritt, akryl og blekk - på papir og lerret.

Om kunstnerens arbeider kan det blant annet sies at de er preget av uredd lek med teknikker og materialer.  Felles for dem er at de tar oss inn i en tankefull og drømmende verden med både mørke undertoner og håpefulle, varme lysglimt. Dette gjør at de fleste kan finne en historie i kunsten til Hilde Witzøe. Eller kanskje hennes historie hvis man velger å lete etter den.

Utstillingen har fått tittelen «Denne veien». Bildene ligger i et prisnivå mellom 4 000 og 15 000 kroner.

Personvernerklæring