16. NOV - PUSHWAGNER
Utstillingsåpning lørdag 16.november klokken 12.00.

Lørdag 16.november klokken 12.00 åpner Galleri Maerz ny utstilling med Pushwagner. Totalt 15 bilder som tidligere ikke har vært vist i Molde kommer nå på vegg.

Sommerens Pushwagnerutstilling hos Galleri Maerz trakk nærmere 3000 besøkende til galleriet. Godt salg i hele perioden understreket også at dette var et populært tiltak.

Galleri Maerz har nå fått tilgang på en rekke flere bilder fra kunstneren, og bestemt seg for å sette opp en «Hymn To Freedom II». Bildene på utstillingen koster fra rundt 8 000 kroner og opp til rundt 150 000. I tillegg vil det stadig være to bilder som kun har «pris på forespørsel» på veggen. De 15 «nye bildene» suppleres av noen av bildene som var med på sommerens utstilling.

Pushwagner, hvis egentlige navn var Terje Brofos, gikk bort i april 2018, men populariteten for hans kunst synes på ingen måte å ha avtatt etter hans bortgang.

Gjennom sitt kunstneriske uttrykt satte kunstneren tidlig spørsmålstegn ved kommersialiseringen av samfunnet. Og ved konsekvensene av kommersialiseringsaktørenes arbeid med å skape stadig mer uniforme forbrukergrupper. Som regel ble dette gjort på en fargesterk og smått humoristisk måte.

Det er i første omgang bestemt av utstillingen skal være på vegg i alle fall ut året. Men i likhet med hva som ble tilfellet under sommerens utstilling, utelukker man ikke at den kan bli forlenget.

Personvernerklæring