RAGNHILD SØVIK 18.JUNI KL 18
Fredag 18.juni klokken 18.00 er det klart for ny utstilling med Ragnhild Søvik. Nye malerier og ny grafikk vil være på veggene i de nye lokalene våre i Storgata 12.

Velkommen!
u.tittel_120_x_150cm.jpg

Ragnhild Søvik - Uten tittel - olje og akryl på lerret - 150 x 120 cm

Det er veldig hyggelig å kunne ønske Ragnhild Søvik tilbake til Galleri Maerz med nye arbeider. Siden vi begynte å jobbe med denne fine Ålesundskunstneren i 2013 har vi solgt nærmere 500 arbeider fra henne(!) - grafikk og malerier inkludert. Ikke unaturlig at hun blir den første kunstneren som får holde åpning i våre nye lokaler i Storgata 12. Til utstillingen i Molde kommer hun med både ny grafikk og nye malerier.

Om måten hun arbeider med grafikk på, sa hun tidligere i år blant annet følgende til oss:

-     - Trykkene mine starter ofte med en kulltegning, før jeg jobber videre digitalt, med fotografering, legger ting i flere lag oppå hverandre. Men selve prosessen er veldig forskjellig fra arbeid til arbeid - jeg har ikke en egen oppskrift på hvordan jeg gjør det.

Det er stadig ansikter og mennesker i forskjellige miljøer som preger bildene til Søvik. Den som tror at kunstneren gjør utstrakt bruk av modeller må tro om igjen. Hun forteller:

-     - Det er ingen jeg prøver å gjengi. Det er ikke én person. Og de forandrer seg veldig mye under prosessen. Jeg begynner på et helt annet menneske enn det det veldig ofte blir. For mange av de som betrakter bildene mine vet jeg ansiktene er sentrale, men for meg er det like mye det som er rundt som er viktig, hvilket rom skikkelsen er i. Av og til ser jeg jo at det dukker opp trekk fra dem jeg omgir meg mest med. Men det er ikke noe jeg prøver å få til.

I tillegg til en lang rekke utstillinger i Norge, som i tillegg til utstillinger hos Galleri Maerz blant annet inkluderer utstillinger hos Ålesunds kunstforening og Galleri Ramfjord i Oslo, har kunstneren også vært å se i både Nederland og Storbritannia.

Vi ønsker velkommen til åpning fredag 18.juni klokken 18.00

Du kan se tidligere arbeider fra Søvik her.

Ragnhild-S__vik-2020.jpg
Personvernerklæring