THRESHOLDS
Forestillingene har fri entre, men vi ber alle interesserte om å melde til post@maezcontemporary.com hvilken av forestillingene (se tidsplan lenger ned) de ønsker å være tilstede på.
" I de små morgentimene, et sted mellom søvn og våken tilstand, merket jeg at han sto mellom vinduet og sengen vår. Jeg omfavnet ham, det føltes godt, nært og ekte. Siden forsvant han sakte ut av syne. Jeg var ikke redd og tenkte ikke at jeg hadde blitt gal. Følelsen var heller forundret og en takknemlighet over at jeg fikk se ham og føle ham igjen."
Arjen kummat kokemukset (red. Marja-Liisa Honkasalo & Kaarina Koski. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2017)
Utgangspunktet for forestillingen Thresholds er opplevelser av "the uncanny" - overnaturlige og forunderlige fenomener - som overgår den hverdagslige forståelsen. Både å snakke om og å forske på "the uncanny" er tabubelagt, likevel er slike typer opplevelser, ifølge spørreundersøkelser, like vanlige som arytmi.
Forskningsmaterialet for verket er en samling brev som har sin opprinnelse i et tverrvitenskapelig forskningsprosjekt med navnet Mieli ja toinen (Sinnet og det andre), ledet av professor Marja-Liisa Honkasalo. En artikkel om prosjektet fikk over 200 mennesker til å kontakte forskeren og fortelle om sine opplevelser av det overnaturlige og det som overgår vår hverdagslige forståelse. Honkasalo ønsket å dele disse brevene med kunstnere, fordi gjennom et samarbeid mellom kunst og vitenskap kan kunsten ta opp tråden der vitenskapen kommer til kort.
Arbeidsgruppen består av nordiske scenekunstnere som har bearbeidet brevene inn i et stedsspesifikt verk som lokker publikum til å granske og undersøke sine egne daglige omgivelser fra et annet perspektiv - og omfavne "the uncanny".
Arbeidsgruppe: Daniel Andersson, Valborg Frøysnes, Tatu Nenonen, Pyry Nikkilä og Sinna Virtanen.
Samproduksjon med Baltic Circle
Med støtte fra Kulturkontakt Nord, Norsk Kulturråd, Statens Kunstnerstipend, Finska Kulturfonden, Centralkommissionen för konst, Finlands Akademia og Finsk-norsk kulturinstitutt.
 
Forestillingstider:
 
Torsdag 21.februar 07.30 - 08.30
Torsdag 21.februar 16.30 - 17.30
Fredag 22.februar 07.30 - 08.30
Fredag 22.februar 16.30 - 17.30
Lørdag 23.februar 13.00 - 14.00
Lørdag 23.februar 23.30 - 00.30 (24.februar) FULLT
Personvernerklæring