Lukk

Utstillingsprogram 2022

Utstilling program 2022

Utstillingsprogram 2022

Vårt utstillingsprogram for 2022 er nå klart. Her er det mye å glede seg til!

Fredag 11.februar klokken 18.00: Rabagast
Fredag 11.mars klokken 18.00: Terje Risberg
Fredag 1.april klokken 18.00: Hans Georg Kohler
Fredag 6.mai klokken 18.00: Lena Heggelund
Fredag 3.juni klokken 18.00 Randi Strand
JULI - dato bestemmes senere: Sverre Bjertnæs
Fredag 2.september klokken 18.00: Ronny Bank
Fredag 7.oktober klokken 18.00: Fru Bugge
Fredag 4.november klokken 18.00: Brigitte Stolpmann
Fredag 2.desember klokken 18.00: Kollektiv Juleutstilling

Rabagast

Rabagast Foto: Andreas Jacobsen.

11.februar - 5.mars

Det har alltid vært en målsetning for Galleri Maerz å gi unge lokale - ikke helt etablerte - kunstnere muligheten til å stille ut separat hos oss. Det har vi gjort helt siden slutten av 90-tallet. I 2022 er det Rabagast som får denne muligheten når han fredag 11.februar åpner sin første separatutstilling hos oss i Storgata 12.

Rabagast vil være kjent for noen - han har blant annet levert flere arbeider til noen av byens utesteder. Og for de som kjenner kunstneren godt har det nok også vært mulig å skaffe seg noen tidlige arbeider. Men nå er det alvor!

Rabagast jobber i spennet mellom street-art og pop-art og kommer til Maerz med et titalls nye arbeider, hovedsaklig utarbeidet med tusj, akryl og sjablong på lerret.

Du kan bli bedre kjent med Rabagast og hans arbeider når vi et par uker før utstillingen tar en nærmere prat med ham og ser på noen av bildene hans. Dette vil bli lagt ut her på nettsidene.

Åpning fredag 11.februar klokken 18.00
Utstillingen vil henge til lørdag 5.mars.

Terje Risberg

Terje risberg Foto: Ingrid Lilja Arntzen.

11. - 31.mars

Man er nesten fristet til å si «ingen over, ingen ved siden» når vi nå har invitert Terje Risberg til Galleri Maerz for en separatutstilling med åpning fredag 11.mars. Men samtidig; det er jo så mange andre fine kunstnere å forholde seg til også, så la oss moderere oss litt.

Men at Risberg er et av de navnene som virkelig klinger godt i den norske kunstverdenen er det ingen som helst tvil om. Mange vil kjenne Risberg gjennom hans naturinspirerte bilder. Det blir natur å skimte i bildene han stiller ut hos Galleri Maerz også, men hovedplassen i arbeidene - eller hedersplassen, om man vil - vil det i all hovedsak være bilen som får.

På sine reiser rundt i Sahara, Arktis, Europa og Asia, i jakten på nye motiver i landskapene, har han ofte kommet over forlatte gjenstander som ikke hører hjemme i landskapene. Som for eksempel bilvrak. Mange av diss bilvrakene har dannet grunnlaget for flere serier som kunstneren har gitt tittelen Automomento. Og det er en slik utstilling man vil kunne oppleve i Molde fra fredag 11.mars - forlatte biler som kunstneren noen ganger har pusset litt på, før han har lagt dem inn i bildene sine og gitt dem det som ofte er helt nye omgivelser.

Åpning fredag 11.mars klokken 18.00
Utstillingen vil henge til torsdag 31.mars.

Hans-Georg Kohler

Hans Georg Kohler Selvportrett olje pa plate 30 x 40 cm Selvportrett - olje på lerret

1.april - 4.mai

En Maerzveteran mange vil kjenne fra tidligere åpner fredag 1.april. Hans Georg Kohler – født i Tyskland i 1962, og i dag bosatt delvis i Norge og delvis i Berlin - stilte ut i Molde første gang på 90-tallet, og har etter at han kom til Galleri Maerz gjennomført flere utstillinger sammen med oss – både i Tyskland, Frankrike (Strasbourg) og Norge.

Til Molde kommer han med nye malerier, nye akvareller og nye grafiske arbeider. Tematisk favner Kohler bredt. I sine tidlige arbeider befattet han seg ofte med temaer fra gresk mytologi. Og den som kan sin Dante vil nok stadig finne disse inspirasjonen i Kohlers bilder.

Men Kohler er også en politisk kunstner. Han har befattet seg med krigen i Afghanistan så vel som med korrupsjonsskandaler i tysk politikk. Men ikke minst er Kohler også en fin portrettmaler, og både kunstneren Bjørn Carlsen, forfatter Dag Solstad og også Kohler selv har fått sine portretter malt av kunstneren.

Åpning fredag 1.april klokken 18.00
Utstillingen vil henge til onsdag 3.mai.

Lena Heggelund

Profilbilde fotokred privat

6. - 28.mai

Heggelund er født i Vladivostok, men har nå i en årrekke vært bosatt i Norge. Hun kom inn i Maerzporteføljen i 2020 og har raskt etablert seg som en populær kunstner blant våre kunder. Hun åpner hos Maerz fredag 6.mai.

I sine arbeider – basert på fotografier – beskjeftiger hun seg med den norske naturen. Fotografiene bearbeides ofte gjennom tegning og/eller maling frem til det ferdige kunstverket.

Heggelund jobbet i mange år som profesjonell fotograf. Før hun for rundt ti år siden viet seg til kunsten. I dag er hun blant annet kjent for sin utsmykning av Klemenskirken i Trondheim, som hun gjorde sammen med Runi Langum.

Åpning fredag 6.mai klokken 18.00.
Utstillingen vil henge til lørdag 28.mai.

Randi Strand

Profilbilde 1

3.juni - 2.juli

I sine arbeider lar drammenskunstneren Randi Strand den moderne tid møte fortiden i urbane miljøer. Og det er kvinnene som dominerer bildene hennes. Hos Maerz har hun i en årrekke stort sett vært representert med håndkolorerte digitale arbeider rundt denne tematikken. Hun åpner hos Maerz fredag 3.juni.

I sine seneste arbeider har hun også begynt å bevege seg i en noe mer naivistisk retning, men uten helt å forlate sine tidligere kombinasjoner av ny og gammel tid.

Noen av Strands arbeider beveger seg også i retning av pop-art, noe som gjelder både for hennes malerier og grafiske arebeider. Begge teknikkene vil være representert ved utsillingen i Molde.

Åpning fredag 3.juni klokken 18.00.
Utstillingen vil henge til lørdag 2.juli.

Sverre Bjertnæs

Profilbilde SB

16.juli - 31.august

Sverre Bjertnæs regnes i dag som en av Norges mest aktuelle kunstnere. Mange vil kjenne han som flere større samarbeidsprosjekter med Håkon Bleken og Bjarne Melgaard, og også fra NRK-serien «Kunstnerliv». Men for all del; vi snakker her om en kunstner som i god tid før fylte 50 utelukkende står på egne ben.

I sine tidlige år tilhørte Bjertnæs det mange omtaler som Nerdrumskolen, da han allerede som 15 åring kom under Odd Nerdrums vinger. Bjertnæs har holdt seg tro til sitt figurative prosjekt, men det må være lov å si at det har skjedd en betydelig bevegelse i måten han nærmer seg motivene sine på.

I sommer kommer han til Molde med nye silketrykk, og det er også planer om å inkludere skulpturer i utstillingen.

Åpning lørdag 16.juli klokken 12.00.
Utstillingen vil henge til onsdag 31.august.

Ronny Bank

Profilbilde

2.september - 1.oktober

Den halvt danske, halvt norske Drammenskunstneren Ronny Bank åpner høstsesongen hos Maerz fredag 2.september. Bank jobber mye i tradisjonen etter Roy Lichtenstein og Andy Warhol, men bruker også inspirasjon fra blant andre Walt Disney, Blake Edwards og Morris (Lucky Luke). Men se heller ikke bort fra smått politiske temaer i kunsten hans. I grenselandet mellom street-art og pop-art er det mange spenninger som kan oppstå.

Til Molde kommer han med både grafiske arbeider og malerier.

Åpning fredag 2.september klokken 18.00.
Utstillingen vil henge til lørdag 1.oktober.

Fru Bugge

2

7. - 29.oktober

Ved åpningen fredag 7.oktober vil det være klart for mer kunst som går i retning av pop-art. Fru Bugge har i sine arbeider den senere tid fokusert mye på markante skikkelser i de siste tiårenes populærkultur. Prince, David Bowie og Deborah Harry er bare noen av de som har fått sine ansikter inn i Fru Bugges kunst.

Fru Bugge kommer til Maerz både med håndkolorerte, digitale trykk og malerier.

Åpning 7.oktober klokken 18.00.
Utstillingen vil henge til lørdag 29.oktober.

Brigitte Stolpmann

Cstolpmann 2

4. - 30. november

Årets siste separatutstilling holdes av tyskfødte Brigitte Stolpmann, med åpning fredag 4.november. Med sine megetsigende fotomontasjer i relativt små formater har hun i en årrekke vært en populær kunstner såvel i Norge som i Europa for øvrig.

I sine arbeider integrerer hun ofte både tre og fire fotografier inn i det samme kunstverket. Veldig ofte vil det være mulig å kjenne igjen hvor deler av motivene stammer fra, ande ganger kan det være vanskeligere, av den grunn at man ikke har vært på det aktuelle stedet eller i de(n) aktuelle bygningen(e).

Åpning fredag 4.november klokke 18.00.
Utstillingen vil henge til og med lørdag 26.november..

Juleutstillingen

IMG 20210618 181211

2. - 22.desember

Årets siste utstilling, som åpner fredag 2.desember, vil som vanlig være en kollektiv juleutstilling.. Her vil publikum kunne vente seg flere arbeider fra mange av kunstnerne som allerede har vært stilt ut i galleriet gjennom året, men også nye arbeider fra kunstnere som er på vei inn for 2023.

Åpning fredag 2.desember klokken 18.00
Juleutstillingen avsluttes torsdag 22.desember.