Lukk

Lars Melsæter Rydjord hos Galleri Maerz

Lars profil

Det var klart allerede på vernissasjen 12. januar at det var stor interesse rundt Lars sin utstilling.

Siste oppdatering 15.februar 2024.

Lars er utdannet ved Nordisk Institutt for Scene og Studio og har i tillegg til roller ved Teatret Vårt i Molde også hatt roller ved Det Norske Teatret i Oslo, Nordland teater, Teater Innlandet og Sogn og Fjordane teater.

Først i 2022 gikk han til lerretet. Det er således en svært fersk billedkunstner galleriet skal vise de kommende ukene. For fersk vil kanskje noen spørre?

- Jeg står for det jeg har laget og tenker at hvert enkelt bilde skal stå for seg selv, forteller Lars noen uker før utstillingsåpning, og fortsetter: Jeg føler ikke jeg har noe behov for å forklare eller forsvare noe av det jeg har laget. Eller forklare hvert enkelt bilde. Det må være opp til hver enkelt betrakter.

Profil Lars Melsæter Rydjord presenterer malerier i akryl på lerret på den kommende utstillingen

Ser på kunst som mennesker

Han har sparret litt med en annen Moldekunstner, Per Olav Bergem, men på spørsmål om han har latt seg inspirere av andre kunstnere begrenser Melsæter Rydjord seg til følgende:

Jeg liker å se på kunst som mennesker, eller kanskje sjeler, møter, what ever….førsteinntrykk kan være én ting, men etter hvert kan maleri og kunst vokse på deg og man kan lære seg å både elske og sette pris på ting man ikke trodde man likte eller visste at man trengte. Akkurat som med mennesker.

Maleriene som nå er på vegg er laget gjennom de to siste årene og utført i akryl på lerret